April 10, 2019.

Pufnasti rukavi

Blog

Popularni osamdesetih godina prošlog veka, u sezoni SS 2019 na velika vrata vratili su se pufnasti rukavi. Bilo da su u pitanju naglašena ramena, 'balon' spuštene naramenice ili široki vazdušasti rukavi, ove sezone volumen diktira trend.

Inspiracija za ovakav model rukava potiče još iz Viktorijanskog doba koje u gotovo svakom pogledu predstavlja prekretnicu u odevanju. Tokom ovog perioda u ženskoj modi vladaju damske, romantične siluete naglašenog struka. Rukavice i šeširi sa elegantnim ukrasima bili su neizostavni modni detalj.

Ovaj trend ponovo se ustoličio osamdesetih godina prošlog veka. Događaj koji je možda i najznačajniji za povratak ovog trenda odigrao se 29. jula 1981. godine. Tako je, na dan venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa. Sećate se te čuvene venčanice? Devojčice, devojčurci i devojke širom sveta bile su zadivljene ovom toaletom, a sve do devedesetih godina ovaj stil predstavljao je modni imperativ.

Ove sezone, trend puf rukava i naramenica ponovo živi. Neki za to 'krive' infulencere zaljubljene u vintage stil, romantiku i Pariz. Nama se čini da je april pravo vreme da pričamo na tu temu. Napokon smo izašli iz džempera i zimskih kaputa, vazduh je nabijen pozitivnom energijom, a na ulicama devojke zavodljivo šetaju u svojim lepršavim haljinama.

Iz toga razloga ovomesečna saradnja MONA x Harper's Bazaar Srbija govori o večnoj romantici i počiva na insipraciji starih vremena.

Ovu haljinu izabrala je i naša ambasadorka Tatjana koja stoji iza profila @turquoiselove9.

 

Da li i vi osećate romantiku u vazduhu ovog aprila?

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""