Modna kuća MONA osnovana je 1989. godine u Beogradu. Proizvodi mušku i žensku odeću od kože i tekstila, kao i veliki asortiman kožne galanterije.

Vrhunski kvalitet i dizajn imperativ su ove modne kuće, a prenošenje elemenata nacionalne kulturne baštine u savremen modni izraz jedno je od najupečatljivijih obeležja MONE, koji ovu kuću čini jedinstvenom. Za vreme svog postojanja MONA je ostvarila značajan privredni rast i razvoj, i postala lider u svetu mode ne samo u Srbiji, već u celom regionu Jugoistočne Evrope. U okviru svoje maloprodajne mreže MONA plasira robu u preko 50 prodajnih objekata širom Srbije, kao i u Makedoniji, Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori, Belorusiji a izvozom u Island, Rusku Federaciju, Holandiju, Švedsku, Češku, Ujedinjene Arapske Emirate MONA je obezbedila svoje prisustvo van regiona.

Kreatorski tim Mone pred svaku sezonu realizuje Pret a Porte kolekcije koje slede aktuelne svetske modne trendove. Ove kolekcije se tradicionalno prezentuju na prestižnim modnim manifestacijama u Beogradu kao i u zemljama regiona. Počev od svog osnivanja Mona je modu tretirala kao vrhunski umetnički izraz i sastavni deo kulture. Kolekcije visoke mode inspirisane kulturom Lepenskog vira, vinčanskom civilizacijom, Prvim srpskim ustankom, kao i kolekcije „Pirotski ćilim”, „ … među šljivama” i druge videla je publika Moskve, Pariza, Rima, Milana, Brisela, Dubaija … Mona je imala čast da sarađuje sa jednom od najvećih srpskih slikarki druge polovine XX veka Oljom Ivanjicki koja je za modnu kuću Mona kreirala kolekcije „Tesla”, „Njegoš” i „Carstvo“. Ostvareni privredni rezultati modne kuće MONA konsatntno su nagrađivani brojnim prestižnim nagaradama državnih i kulturnih institucija.