Prestižna nagrada „Najevropljanin“ u oblasti preduzetništva za 2012.godinu dodeljena je generalnom direktoru i vlasniku kompanije „Mona“ gospodinu Đorđu Momiroviću na svečanosti „Evropsko veče u Beogradu“.

Nagrada „Najevropljanin” koju su 2000.godine ustanovili Evropska kuća Čukarica i   Evropski pokret u Srbiji, predstavlja  priznanje pojedincima za naporan i uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji naše zemlje u Evropu.

Noseća ideja dodeljivanja nagrade “Najevropljanin godine” je da se na atraktivan i pristupačan način najširoj javnosti približi proces evropskih integracija sa njegovim najvažnijim stubovima – politikom, ekonomijom i kulturom, kroz koje se maksimalno afirmišu napori koje pojedinci i organizacije čine na polju evropskih integracija.

U saopštenju žirija istaknuto je da je gospodin Đorđe Momirović preduzimljivošću, primenom stalnih inovacija u poslovanju, dokazao da upornost u radu, visok kvalitet proizvoda kao i sposobnost  prevazilaženja objektivnih teškoća u poslovanju rezultira uspehom.

Prilikom uručenja nagrade gospodin Đorđe Momirović je istakao da ova nagrada predstavlja posebno priznajne i posticaj za preduzetnike, i istako je da Mona već četvrt veka uspeva da opstane i ostane konkurentna na tržištu.  Istakao je da nagrada predstavlja priznanje i celokupnom timu Mone koja danas zapošljava 800 radnika.