Modna kuća Mona , u Poslovnom Centru Ušće , predstavila je svoju novu kolekciju za proleće-leto 2012. U prelepoj atmosferi , kreatori Mone , Ana Leković, Kristina Gajić, Marina Korać i Ksenija Marković svojim modelima od kože, kepera i lana prizvale su proleće i oduševile sve prisutne.

I ove sezone kreatorski tim Mone predlaže kožne jakne svedenog kroja sa malim kragnama ili bez kragni, sportskog, romantičnog ili military stila. Za osećaj savršene udobnosti ali i glamuroznog izgleda, tu je ženska i muška kolekcija od kepera i lana. Kolekciju prate kožne tašne koje se po stilu uklapaju uz marinsku i safari estetiku koja će dominirati ovog proleća i leta.

Ksenija Marković, inspirisana morskim dubinama i Amforom, kako se i zove njena kolekcija, dočarala je lepotu ženskog tela, u prelepim haljinama, korsetima i kožnim jaknama kao i tašnama u obliku amfore.

Spas od letnjih vrućina, pronašla je Ane Leković, u OAZI modela od kože, lana i kepera u bojama pustinje i sladoleda . Uz glamurozne i prefinjene modele iskombinovane su kožne tašne koje ovoj safari estetici daju posebnu svežinu.

Morske dubine su inspiracija za kolekciju Kristine Gajić koja se zove “Podmornica” Neizbežne teget – bele pruge, različita sečenja, sa toplim žutim bojama sunca, osnovna su odlika ove kolekcije koja unosi svežinu i optimizam.

Muški deo svih kolekcija koji se savršeno uklapaju uz atraktivne ženske modele u lanu i keperu uradila je Marina Korać, kreatorka modne kuće Mona. Modna šetnja kroz sve tri kolekcije prikazala je savremenog muškarca koji koji zna sta hoće, i u isto vreme je i urban i elegantan, koji u svako doba dana želi da se oseća udobno u svojoj garderobi

Aplauzi brojnih zvanica iz kulturnog i javnog života prestonice potvrdili su da svi jedva čekaju da zimske kapute zamene Moninim kožnim jaknama, marinskim šikom i safari stilom.