Kompanija MONA dobitnik je prestižnog priznanja „NAJBOLJE IZ SRBIJE“ za 2010. godinu.

Ministarstvo trgovine i usluga, privredna komora Srbije i dnevni list „Privredni pregled“ već sedam godina organizuju akciju u kojoj se biraju najbolji brendovi, sa ciljem da se promovišu vrednosti domaće privrede i tržišnog načina razmišljanja, koji treba da utiču na promenu svesti potrošača u davanju prednosti domaćim proizvodima.

Nositi titulu najboljeg brenda je velika čast za kompaniju Mona, ali je i svojevrsno priznanje najsiromašnijoj grani privrede, kožnoj i tekstilnoj industriji, koja upošljava najveći broj ženske radne snage.

U 2010. godini, koja predstavlja početak treće decenije uspešnog poslovanja, Mona je obeležila velikim privrednim poduhvatom, širenjem tržišta i otvaranjem novih prodajnih objekata u Belorusiji, Rumuniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori

Hotel Zlatibor MONA, koji se od 2005. godine nalazi u sastavu poslovnog sistema MONE, postao je vodeći hotel na Zlatiboru i jedan od najbolje posećenih hotela u Srbiji. Kvalitet ponude, stalne inovacije razlog su odlične reputacije hotela o čemu najbolje svedoči popunjenost koja na godišnjem nivou iznosi 80%.