Modna kuća MONA je u galeriji Progres, pred brojnim predstavnicima medija i visokim zvanicama javnog i kulturnog života prestonice predstavila kolekciju za proleće-leto 2011.

Kreatorski tim Mone na čelu sa Anom Leković, Kristinom Gajić, Marinom Korać i Ksenijom Marković oduševio je sve posetioce svojim modelima koji su prizvali duh proleća.

 

Kolekcija „Neprolazno…“ koju čine šanel  sakoi kombinovani sa cigaret suknjama i pantalonama  izrađeni od štofova u teget i crnoj boji, oplemenjeni  bež paspulima i trakama, daju prefinjen izgled u svakodnevnim poslovnim, ali i svečanim prilikama. Izrazito  ženstvena linija tašni od kože teget i crne boje sa bež paspulima prati odevnu kombinaciju ovog dela kolekcije za proleće-leto 2011.

Prave ovacije publike izazvala je kolekcija „Ana i mornari”. Marinski stil dominira u kolekciji od lana, pre svega u teget, crvenoj i beloj boji upotpunjen nezaobilaznim plavo-belim prugama.

Koža je imperativ na svetskoj modnoj sceni i ove sezone. Ženski modeli Moninih kožnih  jakni su izrazito  ženstveni sa detaljima od kožne čipke koja je klasičnim modelima dala romantičan izgled. Muške kožne jakne  sa štepovima koji naglašavaju snagu i  moć muškarca, namenjene su mladoj i populaciji koja se tako oseća.

Kožne jakne i mantili idealno se kombinuju sa haljinama od svilenog voala, u stilu  pedesetih godina, u vedrim, pastelnim tonovima, floralnih ili apstraktnih dezena , sa karnerima, volanima  zanimljivih izreza i sečenja.