Modna kuća “Mona” iz Beograda po drugi put se predstavila na “Beloruskoj  nedelji mode” u  petak 15.  aprila 2011. godine, kolekcijama za proleće -leto . Događaju su prisustvovali ambasadori Italije, Japana, Kine, Češke i Irana,  mnogobrojni predstavnici iz kulturnog i javnog života Belorusije, kao i novinari štampanih i elektronskih medija.

Predstavljanju Mone je podršku dala Ambasada Рepublike Srbije u Belousiji,   a beloruska modna publika uživala je u Moninim modelima i brojnim aplauzima  podržala lepe beloruske manekene.

Kolekcije “Neprolazno”, “Ana i mornari” i “Efekat leptira” ,kreatora Ane Leković, Kristine Gajić, Marine Korać i Ksenije Marković, odgledane su sa pažnjom i često pozdravljane  aplauzom.

Posebnu pažnju  izazvali su  ženske  kožne jakne ukrašene kožnom , laserski radjenom čipkom, u tamnim i pastelnim bojama, sa kožnim tašnama uradjenim u istom stilu. Muškarci su mogli da vide veliki broj muških kožnih jakni od klasičnih,  preko pilotskih ,do rokerki ili onih štepanih koje potenciraju  snagu i moć muškarca.

Vesela i praktična kolekcija u marinskom stilu “Ana i mornari” oduševila je  i muški i ženski deo publike, jer je svako u njoj  nešto našao za sebe, za posao ili odmor.  Sakoi, pantalone, suknje  i haljine  od lana, u crvenoj , plavoj  i beloj boji   , dopunjeni majicama. , haljinama, kombinezonima od prugaste teget- bele trikotaže i detaljima poput vezenog sidra ili kormila, zaokružuje modni hit ovog proleća i leta.

Raskošne , romatične  svilene  haljine  nisu ostavile ravnodušnim Belorusku publiku. Lepe manekenke , u ovim haljinama pastelnih , cvetnih ili apstarktnih dezena , nisu  zaostajale  za onim koje šetaju modnim pistama Pariza i Milana.

Iako je ovo  tek drugi “Belarus Fashin week”,  organizatori su delovali prilično uigrano,bili su  profesionalni i dobri domaćini srpskoj  modnoj kući “Mona”, koja inače ima dve prodavnice u tržnim centrima u Minsku. Učešće  na ovoj nedelji mode je još jedna od aktivnosti koju Mona  preduzima  u cilju poboljšanja plasmana robe na ovom tržištu , a time i  povećanja plasmana  robe na stranim tršištima.