Modna kuća Mona je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u prisustvu brojnih zvanica diplomatskog kora, kulturnog i javnog života, premijerno prikazala kolekciju “Carstvo” autora Olge Olje Ivanjicki.

Ovo je treća kolekcija koju je za Monu uradila jedna od najvećih slikarki XX veka, a saradnici na realizaciji  bili su kreatori Mone  – Kristina Gajić i Ana Leković koja je autor tašni.

Na realizaciji ove revije, koja je simbolično prikazana na Oljin rođendan 10. maja, okupljena su najveća imena našeg kulturnog miljea – režija je delo Siniše Kovačevića, muzika Svetislava Božića i Sanje Ilića, scenografija Borisa Maksimovića, a koreografija Jelene Mladenović.

Na pisti u obliku krsta prekrivenoj crvenim laticama predstavljeno  je Oljino viđenje Carstva.

Olja je oživela likove carske Srbije, kao i naše najveće junake Miloša Obilića, Kosančić Ivana, Marka Kraljevića – gde je elemente tradicionalne ratničke opreme prenela u savremen modni izraz.

Oduševljenje publike izazvale su crvene haljine koje svojom formom stilizovanog cveta božura simbolično govore o mitu o Kosovskim božurima.

Vile – mitološka bića opevana u našim narodnim pesmama preslile su se u Oljino Carstvo i kao takve na simboličan način predstavljaju pobedu svetlosti nad tamom.