U prepunom Narodnom pozorištu Republike Srpske, kolekcija Njegoš, autora Olje Ivanjicki doživela je još jednu svoju premijeru. Posle prikazivanja u Beogradu, Sarajevu, Herceg Novom i banjalučka publika uživala je u modno umetničkom spektaklu modne kuće Mona koja je ovu kolekciju upriličila povodom 160 godina od objavljivanja Goskog vijenca u Beču.

I ovaj put publika je uživala u modelima koji su iz XIX veka preneseni u moderno doba i tako stilizovani prizvali su duh tadašnje Crne Gore, Srbije, Rusije i Venecije.

Svako od prisutnih je prošao kroz Crnu Goru, Srbiju, posetio Ruski dvor i upoznao rusku aristokratiju i na tren bio prisutan na venecijanskom karnevalu.

Lik Petra II Petrovića Njegoša – vladike, vladara, filozofa i pesnika – inspirisao je našu najpoznatiju slikarku da životni put Njegoša prenese u sadašnjast i da svim prisutnim u Banja Luci omogući susret sa Njegošem i njegovim savremenicima.

Modeli urađeni od najfinijih materijala obogaćeni različitim detaljima ni ovaj put nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Propraćeni burnim aplauzima i taktovima autorske muzike Sanje Ilića svi prisutni nisu krili svoje oduševljenje ovom modnom predstavom koja je i ovaj put urađena prema režiji Siniše Kovačevića.

Ovaj dogadjaj uveličalo je i gostoprimstvo Narodnog pozorišta Republike Srpske, svog osoblja ove renomirane kuće a naraočito upravnika g-dina Rada Simovića .