Kretori Mone : Ana Leković, Kristina Gajić, Marina Korać i Ksenija Marković

„NEPROLAZNO …“

Kompleti  koje čine strukirani i šanel  sakoi,  sa cigaret suknjama i pantalonama  (cigaret, ravan kroj,široke) izrađeni su od teget i crnog žoržet  laganog štofa. Oplemenjeni  bež paspulima i trakama, dugmadima  sa zlatnim i sedef akcentima koji  doprinose utisku luksuza, tako da su pogodni za  svakodnevne aktivnosti, kao i za svečane prilike.

Košulje u mlečno beloj boji od najfinijeg puplina, različitih dužiina rukava, sa zanimljivim romantičnim detaljima  od istog materijala ili čipke , u vidu porupčića i karnera sa zalatnim ili sedef dugmadima, idealne su za kombinovanje – poslovan ili nežan romantični  izgled.

Mantili- nezobilazni odevni komad, u bež ili crnoj boji, od kepera ili brokata,  različitih su dužina i silueta, za poslovne žene i muškarce, ali i mlade trendi devojke i mladiće.

Izrazito  ženstvena linija tašni od kože teget i crne boje sa bež paspulima prati  odevnu kombinaciju ovog dela kolekcije za proleće-leto 2011.

„ANA I MORNARI“

Mornarski stil dominira u kolekciji od lana, pre svega u teget, crvenoj i beloj boji. Sakoi koji imitiraju “rokerke”- omekšani tufnastim  detaljima i romantičnim štepovima, ili klaisčni  ustručeni, sa mornasrkim zlatnim ili teget  i crvenim dugmadima, kombinuju se sa suknjama svih dužina i pantalonama  koji omogućavaju  leženost i udobnost.

Sve je dopunjeno prugastim mornarskim majicama sa aplikacijama u marinskom duhu. Kretivnost sa duhovitim akcentom  najizraženija je u grupi  haljina, kombinezona, majica neobičnih krojeva od pamučnih trikotažnih materijala , vrhunskog kvaliteta. Haljine od belog veza nezobilazni su deo letnje kolekcije.Muškarci  leto ne mogu  dočekati bez lanenih  odela, ili pak samo sakoa i pantalona u raznovrsnim kombinacijama, sa mornarskim majicama.

Tašne su  mornarske od teget, crvene ili bež i bele kože,   koje se medjusobno kombinuju, i odišu radošću  sunca i leta. Pored odnih koje  imaju dve ručke aktuelne su i one  sa dugačkim kaišom koji se može nositio preko ramena ili preko tela. Hit su  tašne “opasane” mnoštvom kaiščića, u različitim položajima , na  razlitim  mestima,sa mnoštvom metlnih detalja – alki, šnalica.

„EFEKAT LEPTIRA“

Ova  kolekcija je nalik na leptir, koji tek što se  izlegao iz čaure (koju u kolekciji simbolizuje kožna jakna) i zaustavio se na  dugim muslinskim haljinama floralnog dezena.

Ženski modeli kožnih  jakni su izrazito  ženstveni sa detaljima od kožne čipke na klasičnim ili romantičnim  formama, u bež, braon ili crnoj boji. Ovi kao i modeli štepanih kratkih jakni  nemenjeni su svim generacijama.

Muške kožne jakne  sa štepovima koji naglašavaju snagu i  moć muškarca , namenjene su mladoj i polulaciji koja se tako oseća. Klasičan program muških jakni   u crnoj i braon  koži   u skladu je sa diktiranim modnim trendom  i celom kolekecijom.

Haljine od svilenog voala, u stilu  pedesetih godina  odišu duhom romantike i ženstvenosti. U vedrim , pastelnim tonovima, floralnih ili apstraktnih dezena , sa karnerima, volanima  zanimljivih izreza i sečenja , “gipsy” i romantičnog stila zrače vedrinom  i nežnošću, a idealno se kombinuju  sa kožnim jaknama, blejzerima i mantilima od kepera ili brokata.

Tašne koje prate kolekciju  od vrlo malih i strogih formi sa kaiševima kao detaljima, do velikih , dubokih kesa u svim bojama i neobičnim kombinacijama.

Kaiševi  su apsolutni hit pa ih srećemo svuda , u struku, na bokivima,  preko mantila i sakoa,pantalona , suknji i haljina, uski su, dupli , ukrašeni metalnim detaljima ili kićankama.

Fotografije:

Djordje Živaljević (1-27)

Branka Nedimović (28-48)