MONA Fashion therapy – kolekcija  za sezonu jesen – zima 2009/2010. vratila je ženstvenost na velika vrata.

Koža je ultimativni „must have“ ove sezone, a ujedno i najbolja investicija pošto je prilagodiva svakoj odevnoj kombinaciji. Kožne jakne počev od kultnih rokerki pripijenih uz telo, preko motorki, jakni klasičnih krojeva, do  onih romantičnih sa rukavima poput lampiona. Ni ovog puta u kolekciji nisu izostali kožni mantili u crnoj,braon, crvenoj boji koji daju utisak moći. Za ovu jesen je pripremljena i nova linija haljina i sukanja od kože, od glamuroznih sa swarovski kristalima, do haljina klasičnog kroja koje prate liniju tela .

Tvid je nezamenljiv ove sezone, kao i vuneni štofovi sive, teget i crne boje. Haljine od tvida, klasičnih krojeva  prate liniju tela, sa detaljima od pliša i efektnim kaiševima pružaju izgled „male Parižanke“. Blejzeri sa suknjama i pantalonama svih dužina i najrazličitijih krojeva, u kombinaciji sa košuljama nezaobilazni su deo poslovne odevne kombinacije.

MONA Fashion therapy podrazumeva  za ovu jesen obavezno nošenje mantila, od impregniranih preko klasičnih kišnih mantila do romantičnih sa  karnerima, a za predstojeću zimu tu su i kaputi od velura u neizbežnoj crnoj, ali i crvenoj, ljubičastoj i beloj boji.

Svaki segment kolekcije prati adekvatna linija tašni. U predstojećoj sezoni dominiraju tašne mekih formi u koje staje sve što je ženi potrebno od jutra do večeri. Za one koje više vole eleganciju kreatori Mone predlažu tašne od lak kože srednjih veličina ili pak sasvim male, podjednako pogodne za dan i za veče.

MONA je svim muškarcima od stila za ovu jesen pripremila pilot jakne sa renderom, motorke, ali i druge sportske i klasične varijante kožnih jakni u crnoj i braon boji. Novinu predstavljaju brojni ušivni dodaci koji pojačavaju utisak snage i moći.

U muškoj kolekciji nezaobilazni su tvid u elegantnoj i sportskoj varijanti, ali večita klasična odela od najkvalitetnijih odela od vunenih štofova.

Mušku liniju prati veliki izbor tašni  bez kojih je savremeni muškarac nezamisliv.